telephone_icon.png
+358 8 280 4600

Historia

Yrityksemme toimi vuoteen 1996 asti nimellä T:mi P ja S. Lumiaho. Jo 1950-luvulta lähtien on yrityksemme toiminut maanrakentamisessa, lähinnä murskaustoiminnassa. Vuonna 1988 perustettiin sisaryhtiö nimeltään Lumiahon Murskaus Oy. Perustettu yhtiö otti muutaman vuoden kuluttua vastuulleen murskaustoiminnan, joka edelleen on selkeästi päätoimintaa yrityksissämme. Yrityksiemme alkuvaiheista löydät lisää tietoa täältä.

Maa-ainesmyynti ja kuljetustoiminta jäi yhtiön vastuulle yritysten keskinäisessä jaossa. Yrityksemme perustaja Uuno Lumiaho hankki ensimmäisen liikennelupansa 1950-luvulla. Kuljetustoiminta keskittyi alkuaikoina maa-ainestoimituksiin, muuttuen myöhemmin vastaamaan myös murskauskaluston siirtotarpeisiin soveltuvaksi.

Nykyään ajosuoritteet ovat muuttuneet enimmäkseen erikoiskuljetuksiin.

Maa-ainesmyynti Alpuan harjulta omilta maa-ainesalueilta on ollut yrityksemme kulmakiviä jo alkuajoista lähtien. Harjun soravarat ja seutukunnan mittakaavassa ainutlaatuinen hiekkaesiintymä ovat olleet merkittävässä asemassa lähikuntien rakennustoiminnassa. Viime vuosina myös omat louhokset naapurikunnissa ovat olleet myynnin kannalta merkittäviä.